top of page
Search

EUROPEAN ROBOTICS WEEK U NAŠOJ ŠKOLI

Updated: Nov 21, 2023


Dragi roditelji, učenici i ljubitelji tehnologije, sutra u našoj školi započinjemo EU Robotics Week - fascinantnu sedmicu posvećenu svijetu robota i tehnologije! 🌐🤖

Voditeljice ovog uzbudljivog putovanja kroz svijet robotike su naša nastavnica matematike i informatike, Arnela Šabanović, i pomoćnica direktora, Lejla Mutap.

Prva aktivnost, koja nas sutra očekuje, jeste "Upoznavanje s robotima i micro:bit uređajima." Naši stariji učenici će podijeliti svoje znanje o robotima kroz prezentaciju koju su pripremili zajedno s nastavnicima. Osim osnovnih pojmova robotike, predstavit će nam različite vrste robota, a zajedno ćemo pogledati i reportažu sa ovogodišnje Svjetske robotske konferencije, održane u Pekingu.

Nakon toga, nastavnice će predstaviti micro:bit uređaj i demonstrirati kako se koristi za osnovne projekte. Svi mlađi učenici će imati priliku postavljati pitanja i razgovarati sa starijim kolegama o njihovim prijašnjim projektima.

Veselimo se početku ove sjajne sedmice posvećene robotici, učenju i zajedničkom istraživanju fascinantnog svijeta tehnologije! #EURoboticWeek #Robotika #Microbit #NastavaInformatike #InovacijeUObrazovanju

14 views0 comments
bottom of page