top of page
Search

Izazov "Dabar informatičar" 2022 - odlični rezultati naše škole



Dragi učenici, hvala vam što ste uzeli učešće u međunarodnom izazovu iz informatike "Dabar informatičar". Ove godine je za izazov upisano 17.294 učenika iz preko 200 škola, dok je naša škola prijavila 144 učenika koji su bili zainteresovani za izazov. Organizaciju izazova na nivou naše škole vodila je koordinatorica i nastavnica informatike i matematike, Arnela Šabanović.


Dabar informatičar je međunarodni informatički izazov koji se održava svake godine. Namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, te se učenici mogu prijaviti pojedinačno ili preko školskog koordinatora. Svrha izazova je promocija informatike, međutim, učenicima nije potrebno izvrsno poznavanje informatike da bi učestvovali u istom. Zadaci su kreirani na njima zanimljiv način, te su grupisani tako da odgovaraju razredu/uzrastu učenika.


U tabelama ispod se nalaze najbolji plasmani naših učenika u kategorijama u školi te najbolji ukupni plasmani od svih prijavljenih učesnika. Svi učesnici u ovom projektu će dobiti certifikat o učešću.

Rezultati u kategoriji od 2. do 4. razreda

Rezultati u kategoriji 5. i 6. razreda

Rezultati u kategoriji 7. i 8. razreda

382 views0 comments
bottom of page