top of page
Search

👩‍🎓👨‍🎓🌈UČENICI I - 6 I ŠTIĆENICI CENTRA "DUGA" OBILJEŽILI MEÐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

👨‍🎓👩‍🎓🌈UČENICI I - 6 I ŠTIĆENICI CENTRA "DUGA" OBILjEŽILI 3.DECEMBAR - MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM🌈👩‍🎓👨‍🎓


Odlukom Ujedinjenih nacija 3. decembar proglašen je Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a obilježava se od 1992.godine. Ovaj dan ima za cilj podizanje svijesti o pitanjima jednakosti ljudskih prava i učešća osoba s invaliditetom u društvu.


Djeca su danas, zajedničkim aktivnostima i pomažući jedni drugima, obilježila ovaj Dan - upoznali su se s pojmom INAVALIDITET, izrezivali ilustracije ruku, pisali na njih svoja imena i oblikovali Snješka Bijelića od papira, te tako jedni drugima napravili plakate za uspomenu. Razveselili su se i uz pjesmu "Kad si sretan", a na kraju se i počastili.

Poručili su da se sve može kad se male ruke slože, da smo svi jednako vrijedni i da su različitosti naše bogatstvo i prednosti.


📢Poštujmo i volimo jedni druge onakve kakvi jesmo i uprkos tome kakvi jesmo!📢

Radionica nije samo stvorila prekrasna umjetnička djela, već je i naglasila važnost razumijevanja i prihvaćanja različitosti među nama. Ponosni smo na angažman malih umjetnika u stvaranju zajednice koja cijeni svaku jedinstvenu osobu. #Inkluzija #LikovnaRadionica #MeđunarodniDanOsobaSInvaliditetom


12 views0 comments
bottom of page