top of page
Search

KNIŽEVNO DRUŽENJE OSNOVACA IZ OŠ "KISELJAK 1" I PISACA -TEMA DOMOVINO,TEBI PIŠEMO,SLUŠAMO, GOVORIMO


👩‍🏫🏫👩‍🎓U prostorijama Centralne školi u Hrastovima je danas održan književni susret učenika s autorima- nastavnicima koji su objavili svoje romane, zbirke pjesama i priča, nastavnice Sadeta Hodžić i Zehra Šljivo i profesor Neđad Topalović.

S obzirom na to da nam se bliži veliki državni praznik Dan državnosti, ovo druženje je bilo inspirisano domovinom na temu: "Domovino o tebi, pišemo slušamo govorimo."🇧🇦

👩‍🎓Učenici su imali priliku postavljati pitanja autorima, čitati njihove odlomke i pjesme. Za najuspješnije su dodijeljene vrijedne nagrade, knjige kao pokloni od autora.

Osjetila se posebna emocija i zainteresiranost učenika.

Najljepši trenutak druženja koji izazvao posebne emocije je bilo iznenađenje koje je učenica VIII-1, Meliha Osmančević pripremila za autore, recitovala je pjesme koje je lično napisala, a posvećene su prisutnim autorima.

📍Književnici su joj uputili pohvale i pružili podršku da i dalje nastavi pisati i razvijati svoj talenat u pisanju poezije.

📍Zahvaljujemo Udruženju “Put dobrote” na finansijskoj pomoći, zahvaljujemo Aktivu nastavnika bosanskog jezika. Posebna zahvala ide književnicima, jer su izdvojili svoje vrijeme i učinili sve da ovo druženje protekne u lijepom ozračju.

Bilo je ovo dragocjeno druženje odakle smo ponijeli lijepe utiske.❤️

12 views0 comments

Comments


bottom of page