top of page
Search

TREĆE MJESTO U PROGRAMIRANJU UZ UPOTREBU MICRO:BIT UREĐAJA ZA OŠ "KISELJAK 1"



Učenici naše škole su na danas održanom online Takmičenju u programiranju uz upotrebu micro:bit računara, koje organizuje British Council u okviru projekta "Škole za 21. vijek", osvojili TREĆE MJESTO.

Zadaća učenika je bila da osmisle projekte kao odgovor na Ciljeve održivog razvoja koje je definirao UN. Tim Micro:bit kluba naše škole predstavljali su učenici Irma Džino i Harun Orman. Oni su, predvođeni mentoricom i koordinatoricom projekta, Arnelom Šabanović, kreirali projekat "Automatizovana zastava".

"Podizanje zastava je uglavnom ručni proces koji uključuje uže i prstene, uz pomoć kojih se zastava može ručno dizati i spuštati. Naš cilj je bio da olakšamo taj proces automatizacijom zastave."

Podršku realizaciji projekta pružili su i nastavnici Admir Šatara i Zehra Šljivo sa učenicima modelarske, likovne i muzičke sekcije.

Prvo mjesto je osvojio tim OŠ "Kiseljak" iz Kiseljaka sa projektom "Smart Ste(a)m School", a drugo Osnovna škola "Aleksa Šantić", Osmaci sa projektom "Sistem za automatsku regulaciju vode u bazenu". U nastavku pogledajte video našeg projekta:




442 views0 comments
bottom of page