top of page
Search

EU Code Week - Sedmica kodiranja: Dvije nove aktivnosti

Danas smo proveli još dvije inspirativne aktivnosti u okviru EU Code Week - sedmice kodiranja. Ova sedmica nam pruža izuzetnu priliku za istraživanje svijeta programiranja i tehnologije na kreativan i edukativan način. Evo sadržaja današnjih aktivnosti:

Četvrta aktivnost: "Ekranima do znanja: Edukativni filmovi" Učenici su uživali gledajući animirani film "WALL-E" koji nas vodi na uzbudljivo putovanje s malim robotom na napuštenoj Zemlji. Ovaj edukativni film nije samo zabavan, već nam je poslužio kao izvor inspiracije i proširio naše razumijevanje programiranja i tehnologije. Nakon projekcije filma, učenici su popunili anketu kako bismo bolje razumjeli njihove dojmove. Također smo raspravljali o temama filma, kao što su očuvanje okoliša, uloga tehnologije i programiranja u budućnosti te o načinima kako mladi mogu doprinijeti rješavanju globalnih izazova.


Peta aktivnost: "Upoznajmo Scratch: Osnovne informacije" U drugom dijelu dana, upoznali smo se s programskim alatom Scratch. Ova informativna prezentacija omogućila nam je da otkrijemo mnoge funkcije i mogućnosti ovog alata. Scratch će biti ključni alat u našem putovanju kroz svijet programiranja.


Materijal za nastavnike: Uvod u Scratch (prezentacija)

A5. Prezentacija
.pptx
Download PPTX • 8.66MB

Nastavljamo s entuzijazmom i radujemo se ostalim aktivnostima koje su planirane tokom EU Code Week-a.


Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite saznati više o našim aktivnostima, slobodno nas kontaktirajte.

44 views0 comments
bottom of page